Kontakta oss
Nimble & co

Vi hjälper företag som vill stärka, utveckla och framtidssäkra sin digitala närvaro och därmed sin verksamhet. Vårt fokus är på företagets digitala närvaro, marknad och försäljning.

10 saker du kan förvänta dig av en erfaren konsult

10 saker du kan förvänta dig av en erfaren konsult

Din framgång är konsultens jobb


Inom alla branscher finns det olika nivåer av professionalism och servicenivå – från inte alls till väldigt hög! Jag förstår personer och företag som råkat ut för tråkiga situationer med leverantörer, speciellt inom områden där man själv inte är expert och har koll. Även jag har gjort det när det gäller ekonomitjänster, vilket gjorde mig både besviken, ledsen och förbannad.


Utifrån premissen att du har berättat dina behov, vad du vill uppnå och förväntningar, då kan du förvänta dig följande av en bra konsult eller leverantör;

 

Din framgång är i centrum – antingen det du mäts på i din roll, eller dina affärsmål kopplat till ditt företag. En kompetent konsult kommer hjälpa dig att navigera vägen fram till kostnadseffektiva lösningar som ska hjälpa dig uppnå dina målsättningar utifrån de förutsättningar som finns. Det är ledstjärnan i ett samarbete.

 

Samarbetsförmåga – en erfaren konsult, som är trygg i sig själv är god på att samarbeta med andra över kompetens och företagsgränser. Vi konsulter är alltid del av team bestående av olika företag runt kunder. Med erfarenhet kommer trygghet och erfarna konsulter/leverantörer har dig och ditt företag i centrum. Med ett gemensamt mål blir det enkelt att samarbeta.

 

Att bli lyssnad på – en kompetent konsult kommer att fråga dig nyfikna frågor, för att inte bara förstå dina mål men även din kontext. Vi konsulter finns där för att lyssna på de utmaningar du står inför. Det ger oss information om hur vi kan bättre hjälpa dig.

 

Ärlighet och transparens – även om du ibland inte kommer vilja höra det! En erfaren konsult kommer att kalibrera förväntningarna, om behov finns. Samt utmana och ibland tycka olika, men alltid från en grund av respekt och goda intentioner.

 

Lyfta din kunskapsnivå – genom aktiv kunskapsöverföring från oss som konsulter, till dig som kund. Ju mer vi kan lära dig, och göra dig mer självgående, desto mer framgångsrikt blir samarbetet och resultatet.


Tydlig kommunikation anpassad till dig – en kompetent konsult anpassar kommunikationen till sina kunder, det ingår i vårt jobb, eftersom din framgång är vårt jobb. Vårt jobb är att göra det komplexa enkelt att förstå.

 

Struktur, ordning och koll på läget – en erfaren konsult har alltid en grundstruktur för ordning och reda. Från tydlig kommunikation under processen för att uppdatera dig, till paketering av leveranser.

 

Flexibilitet och lösningsfokus – det enda vi kan ta för givet är förändring. Den tekniska utvecklingen går i rasande fart och därmed kan oförutsedda händelser uppstå. Erfarna konsulter kan hantera det och ge konkreta förslag på lösningar för att hantera det.

 

Hjälpa dig att prioritera – en erfaren konsult hjälper dig att prioritera bland olika initiativ, möjligheter och utmaningar. Tex vad du ska investera i och vilken ordning.

 

Värde för pengarna genom kompetens och kvalité – en erfaren konsult kommer att leverera i tid, om inte kommer hen att höra av sig i god tid innan med varför och ny tid för leverans, samt att personen är kompetent inom ett eller flera områden. Det är därför hen är en konsult. Det är vår kompetens (hjärna) och erfarenhet du tar del av, och vad det senaste är inom deras specifika skrå.


Avslutningsvis handlar det också om att känna att du trivs i samarbetet, har roligt ihop (speciellt i krävande situationer) och att du känner en lättnad i samarbetet från det ansvar du som kund har på ditt bord.

 

Jag har säker glömt många andra viktiga aspekter, om så är fallet, hör gärna av dig till mig – jag vill veta vad vi konsulter kan göra bättre.