Kontakta oss
Nimble & co

Vi hjälper företag som vill stärka, utveckla och framtidssäkra sin digitala närvaro och därmed sin verksamhet. Vårt fokus är på företagets digitala närvaro, marknad och försäljning.

strategisk-rådgivning

Så får du mest ut av strategisk rådgivning

Strategisk rådgivning är ett utmärkt sätt för företag att accelerera den interna förmågan och kunskapen. Oavsett om den strategiska rådgivningen är fokuserad på dig själv som företagsledare eller dina anställda för att stärka er kompetens.

 

Personligen är det ett av mina favoritområden att arbeta med eftersom jag får hjälpa människor att utvecklas från ett nuläge till ett önskat läge. Vilket jag upplever som väldigt givande.

 

Oavsett om du väljer att jobba med Nimble & Co, med mig, eller våra konsulter så har jag satt samman tips till dig som funderar på att ta hjälp av en strategisk rådgivare för att utveckla företaget.

 

 

Välj ut ett fokusområde för den strategiska rådgivningen


Oavsett hur förutsättningarna ser ut för att du eller ditt företag kan ta in en strategisk rådgivare, kommer du att få mer ut av era sessioner tillsammans om du väljer ut ett fokusområde. Antigen per session eller för de sessioner du har möjlighet att boka in. ‘

 

Om du endast har möjlighet att ta in rådgivning i mindre omfattning är mitt råd att prioritera bland de olika områdena.

 

Om en kund önskar strategisk rådgivning över längre tid, har jag ett ramverk där jag tillsammans med kunden, eller kunden själv, har koll på de olika områdena och prioriterar bland dem för de olika sessionerna. Detta är lämpligt för samarbeten som är konsekventa över en längre tid.

 

 

Definiera en tydlig målsättning för den strategiska rådgivningen

Definiera tydligt för dig själv och ditt företag varför du väljer att ta hjälp av en strategisk rådgivare. Ju tydligare du kan vara med varför du tar in hjälp, dessutom får du mer ut av rådgivningen. Eftersom personen som hjälper dig får en tydlig bild av vad du vill uppnå.

 

 

Var medveten om att du behöver lära dig nya kunskaper

Därmed kommer det vara enklare för dig om du tar ett område i taket. Då minskar du risken för att du upplever dig överväldigad. Eftersom samtidigt som du ska lära dig nya kunskaper, så behöver du ha koll på din ordinarie verksamhet och/eller ansvar i din roll.

 

 

Var medveten om att du behöver lära dig ett nytt beteende

För att bli framgångsrik behöver du och din organisation kunna förändras. Rådgivning innebär inte bara kunskapsöverföring. För att få mest ut av rådgivningen behöver du förstå att du och/eller din verksamhet kommer att behöva ändra ett beteende. Det beteende som fick dig dit du är idag, är inte det beteende som kommer att få dig dit du vill imorgon. Det handlar om att både tänka och agera annorlunda.

 

 

Var fokuserad och närvarande på rådgivnings-sessionerna

Detta må låta som en självklarhet. Tyvärr är det inte alltid det. Då e-posten och mobilens dragningskraft är stor, speciellt om du är i ett stressat tillstånd och driver ditt eget företag.


Mitt råd är att ha modet att lägga undan tekniken, så får du mer ut av de strategiska rådgivnings-sessionerna.

 

 

Avsätt både tid och tillgänglighet för arbete mellan de strategiska rådgivnings-sessionerna.

Mellan rådgivnings-sessionerna kommer du få en del att agera på, uppgifter att utföra som kommer leda till att du når ditt mål. Det är viktigt att du avsätter tid och tillgänglighet för dig själv mellan rådgivning sessionerna för att faktiskt utföra arbetsuppgifterna. Här handlar det om att ha en tydlig målsättning och förstå hur dina prioriteringar och beteende påverkar effekten du vill se.

 

För att hjälpa Nimble & cos kunder att förstå kopplingen mellan prioriteringar och dess effekt på verksamheten har jag en strategisk workshop i min verktygslåda. Den leder ofta till aha-upplevelser hos deltagarna, hur deras prioriteringar påverkar helheten och till syvende och sist omsättningsmålet.

 

 

Kommunikation

Vad tydlig i din kommunikation till personen som du vill få hjälp av vad dina behov är, dina förväntningar och hur dina förutsättningar ser ut. När du tar hjälp av en strategisk rådgivare är det en direkt investering i dig själv eller dina anställda och verksamheten. Personen som är rådgivare i fråga är där för att främja din framgång.

 

 

Var snäll mot dig själv

Du behöver inte kunna allt och du lär dig i din takt, efter de förutsättningar som finns. Vad ödmjuk inför det och lägg inte för stora krav på dig själv.

 

 

Din framgång är i fokus

När du tar hjälp med rådgivning har du en person som aktivt arbetar med dig med målet att göra dig och ditt företag framgångsrikt. En bra strategisk rådgivare lägger ingen värdering i förutsättningarna, utan är där för att hjälpa både ditt företag och dig att bli framgångsrika utifrån de förutsättningar som finns. Ju tydligare du kan vara med vart du vill, vad du behöver, så kommer du att nå dit snabbare. Eftersom du har en person som stärker dig längs med vägen.Avslutningsvis är det viktigt att komma ihåg att när du väljer en strategisk rådgivare, kommer du att ha en person som är där för dig och din framgång. Därmed kommer personen att anpassa upplägget efter dina behov, men också komma med input på vad som fungerar och leder till framgång. Det gäller att ha ett öppet sinne för förändring både på personlig och organisatorisk nivå.

 


Foto av Windows