Kontakta oss
Nimble & co

Vi hjälper företag som vill stärka, utveckla och framtidssäkra sin digitala närvaro och därmed sin verksamhet. Vårt fokus är på företagets digitala närvaro, marknad och försäljning.

reddit annonsering

Annonsering på Reddit

– allt du behöver veta om att annonsering på Reddit 


Vad är Reddit? 

Reddit är en webbplats med en social nyhetsaggregator, möjlighet att rösta på innehåll och en plats för dialog och diskussion. Användare kan skicka posta innehåll på webbplatsen, som länkar, textinlägg, bilder och videor, som sedan röstas upp eller ner av andra användare. Innehållet är organiserat i kategorier som kallas ”subreddits”, var och en med fokus på ett specifikt ämne, såsom nyheter, spel, filmer, musik, böcker, fitness, mat och många andra specifika ämnen. Subreddits betecknas med ”r/” följt av subredditens namn (t.ex. r/news, r/gaming).

 

Hur fungerar Reddit?

En tråd kan starta via att någon delar med sig av en erfarenhet eller ställer en fråga. Inläggen röstas sedan upp eller ner beroende på upplevd relevans av övriga användare, som också kan svara på inlägg via kommentarer. Kort och gott, se Reddit som en plattform där det finns engagemang och nischade ämnen. 

 

Huvudfunktioner på Reddit

Subreddits – nischade forum inom Reddit som fokuserar på specifika intressen eller ämnen.

 

Upvotes och Downvotes – användare kan rösta upp eller ner innehåll, vilket påverkar dess synlighet och placering på webbplatsen.

 

Karma – poäng som erhålls från “uppvoter” på inlägg och kommentarer, vilket kan återspegla användares bidrag till ett community.

 

Kommentarer – Användare kan kommentera på inlägg, och kommentarerna kan också röstas upp eller ner av andra användare baserat på deras uppfattning om kommentaren i fråga.

 

Moderatorer –  Subreddits förvaltas av frivilliga moderatorer som upprätthåller regler och riktlinjer inom sina communities.

 

Reddit Gold – Ett premiummedlemskap som erbjuder ytterligare funktioner, såsom en annonsfri upplevelse och tillgång till exklusiva communities. 

 

 

Exempel på hur Reddit användare kan använda plattformen 

 • Content Discovery – Reddit används ofta för att upptäcka nytt innehåll, hålla sig uppdaterad om nyheter av intresse, följa trender och diskussioner om olika ämnen.
 • Community Interaction – Användare interagerar med varandra genom kommentarer, delar insikter, åsikter och råd.

 • AMA (Ask Me Anything) –  Ett populärt format där individer, ofta kändisar eller experter, svarar på frågor från sitt community i realtid.

Reddits struktur och möjlighet till att påverka dialogen främjar en bred variation av diskussioner och delning av olika synpunkter, vilket gör det till en populär plattform för community-drivet innehåll och dialog.


Nyckelfakta om Reddit användare i Sverige som är relevant från ett annonseringsperspektiv 

annonsering-reddit-statistik-2-sverige

 

 • Den genomsnittliga tiden på plattformen per session, globalt i januari 2024 är 1,089 sekunder 
 • I Sverige ökar antalet Reddit användare från 12 procent år 2022 till 14 procent år 2023. Högst ökning bland män födda på 90-talet som också är de som använder Reddit mest av alla (58%)*

 • Reddit ökar även på vecko- och daglig basis. *

 • Fler män rapporteras att använda Reddit i Sverige. Kanalen hamnar på tredje plats av de mest populära sociala medierna för män. *

 • Gällande kvinnor i Sverige ligger nu Reddit på 8 plats i den vanliga svenskans topplista över sociala medier.

 • Antalet Reddit användare globalt i januari 2024 uppgick till 1.22 miljarder.

 • Den data på åldrarna på Reddit användare i Sverige som finns att tillgå via Statista, visar på att plattformen var populärast bland 16-25 åringar (44%) och 26-35 åringar (33%).

 • Enligt Reddit kan du hitta målgrupper som du inte kan hitta på andra plattformar då 23% inte använder Facebook, 47% inte använder Instagram och 69% inte använder TikTok.

reddit annonsering

*svenskarna och internet, 2023 

 

Varför är en användare på Reddit?

 • Personer uppskattar Reddit eftersom de eftersöker engagerande, intressanta diskussioner med andra människor om ämnen som engagerar dem. 

 

Vad är fördelarna med att annonsering på Reddit? 

 • Eftersom Reddit Ads fortfarande är relativt nytt, är klick priserna lägre vilket gör att företag vars målgrupp finns på Reddit kan åtnjuta lägre klickpriser tills konkurrensen ökar från andra företag på Reddit.

 • Värdet med Reddits styrningar och inriktningar för annonsering är att de är kontextbaserade runt ämnen. Därmed finns det stor möjlighet att annonsera på Reddit i kontexten av relevanta ämnen för din målgrupp och därmed placera ditt företag, tjänst eller produkt i en gynnsam miljö.

 • Enligt den lilla information som finns tillgänglig om Reddit-användarna än så länge, så benämns de som personer med högt engagemang, tech intresserade och öppna för att lära sig nya saker. 

   

 • En hög andel av Reddits användare (enligt Reddit) är ej aktiva på Facebook, Instagram eller TikTok. Vilket öppnar upp för annonsering som når personer som inte är aktiva i andra kanaler.  (Se ovan)

Nackdelar med annonsering på Reddit 

 • Tekniken är ny för Reddit Ads, vilket innebär att styrning och inriktningar är något mer begränsade på plattformen. Dock vägs det upp av den kontextuella placeringen av ämnen och den låga kostnaden.

 • Reddit användare är på Reddit för att de är engagerade i specifika ämnen, det är där för att diskutera och läsa. Är ett företag inte relevant för Reddit användare vare sig i budskap eller utformning av kreativ, kommer det vara mer utmanande att få användarna på Reddit att klicka på annonserna. Du som företag bör veta vad du gör om du ska marknadsföra på Reddit genom att ha stenkoll på din målgrupps språkbruk, kulturella artefakter och vad som engagerar dem.  

 

Vilka olika typer av format finns på Reddit för annonsering? 

Displayannonser på Reddit  

displayannons-annonsering-reddit

 • Format; stillbild, karusell GIF, eller en video.

 • Visas som en statisk bild eller video och placeras i sidofältet på subreddit.

 • Passande för att fånga användarens uppmärksamhet, öka trafiken till en webbplats eller bygga varumärkeskännedom.Free form ads 

annonsering reddit freeform ads

 • Är en typ av annonser som utformas mer som en avertorial för att passa in i plattformens look-and-feel och hur den används. 

 

 • Har ersatt det tidigare textformatet.

 

 

Produktannonser 

 • Reddits version av en shopping feed. 

 

AMA 

 • Möjliggör att företag och varumärken kan bidra i pågående diskussioner i Ask Me Anyting format.

 

Conversation starters

 • Bidra i pågående diskussioner som ett företag/varumärke eller skapa nya diskussioner på plattformen. 

 

 

Rekommendationer för att annonsera på Reddit

 

 • När vi arbetar med modern marknadsföring och utvärderar olika marknadsföringskanaler finns det en nyckelfråga som vi bör ställa oss initialt, vilket är “finns vår målgrupp här?” med följdfrågan, om “vad gör de här?”. 
  Förstå din målgrupps språkbruk, kulturella referenser, kulturella artefakter, psykologi och vilka ämnen de älskar att debattera och diskutera på plattformen. Inkluderar även utformningen av det kreativa materialet, tex om målgruppen uppskattar memes. Gör din research.

 • Säkerställ att annonserna passar in i det ämne och kontext där du planerar att visa annonserna.

 • Testa och optimera företagets annonser, ta bort och byt ut kreativ för att maximera resultatet och får så mycket ut för pengarna som möjligt. 


 

Summering och min rekommendation gällande annonsering på Reddit 

Min rekommendation är att utforska Reddit, om det är en passande marknadsföringskanal för att nå målgruppen. Då konkurrensen är lägre just nu (vilket inte varar för evigt), och därmed är det möjligt att få en högre avkastning av marknadsföringsbudgeten. 


Vidare resurser om annonsering på Reddit 


Foto:  2H Media