Kontakta oss
Nimble & co

Vi hjälper företag som vill stärka, utveckla och framtidssäkra sin digitala närvaro och därmed sin verksamhet. Vårt fokus är på företagets digitala närvaro, marknad och försäljning.

Nimble & co fyller tre år

Nimble & co fyller tre år

Veronica Stenberg - modern marknadsföring - Nimble & coFör tre år sedan lanserade jag ett företag mitt i Covid pandemin, i min dåvarande lägenhet i Majorna i Göteborg. Håret i en slarvig tofs på huvudet, en kopp starkt kaffe bredvid mig, iklädd min bästa pyjamas. Tanken var att jag bara skulle börja beta av min lanseringsplan lite smått och stirrade koncentrerat på min laptops lilla, lilla skärm. Vid nio på kvällen var jag fortfarande framför min laptop, i samma mundering. Tiden försvann men energin bara byggdes upp då min go to market strategi levererade. 

Jag är oerhört stolt att jag tre år senare sitter i ett kontor på Göteborgs bästa adress, inte i pyjamas som tur är, och nu med både ordentlig skärm och skrivbord. 
Stoltheten fortsätter över året som varit

Först och främst för fortsatt förtroende hos kunderna, samarbetspartners och hos de kompetenta frilansare som jag får privilegiet att arbeta tillsammans med. Jag har världens roligaste jobb som får arbeta i de här konstellationerna med modern marknadsföring. 

 

Två kurser levererades under året, en till Yrgo i UX strategi och varumärkesupplevelse, den andra i Mediestrategi och kampanjplanering hos Medieinstitutet. 

 

Över 60 elever har gått utbildningarna – bara det!

 

Tre föreläsningar blev det i år, en om hur du bygger ett personligt varumärke, levererad över en middag och med sponsring från LinkedIn för det kvinnliga nätverket HON. Ett interaktivt digitalt webinar för initiativet DRIVA! en del av Business Region Göteborg med fokus på att hjälpa entreprenörer och startups att bygga bättre webbplatser. Året avslutades hos Stark Film där jag möttes av högt engagemang när jag delade med mig av styrkan med video i sociala medier för att inspirera, engagera och konvertera. 

 

referens_föreläsning_business_region_göteborg_1

referens_föreläsning_business_region_göteborg_2

 

  

Prenumeranterna till mitt nyhetsbrev Konsulten Tipsar har vuxit med 58% (!) Samtidigt har engagemanget varit fortsatt högt 56-60% open rate versus branschstandarden på 34%. 

resultat_nyhetsbrev_modern_marknadsföring

 

Förutom roliga, utvecklande uppdrag för både tillväxtbolag och storbolag i regionen har Nimble & co utvecklats mer mot den vision jag har i mitt huvud. Kontorsplatsen på Codic Coworking är definitivt en milstolpe under året. Att kunna bjuda Nimble & co’s kunder och konsulter på finkaffe, i en härlig miljö, på en bekväm central plats. Förändringen har mottagits med positiv feedback från kunderna, det gör mig så oerhört glad för jag drivs bland annat av att kunna ge en specifik kundupplevelse. 

 

  

Oktober innebar även att en annan milstolpe uppnåddes genom att jag åkte till London för att både gå på möten och event för att kunna inhämta ny kunskap. Kunskap som hjälper mig att hålla ett öga på horisonten och veta vad som är what’s next inom modern marknadsföring för att hjälpa kunderna. 

 

 

  

Året har rundats av med att djupdyka ner i AI. Både för att effektivisera internt hos Nimble & co kopplat ditt modern marknadsföring. Målet är bland annat att dubblera ”mig själv” som företagare för att sedan visa andra hur de kan göra. Jag har redan hunnit sjösatta två hypoteser och ser fram emot att få följa upp på resultatet inom snar framtid 🤓

 

 

För att ge kunderna en kvalitetssäkring gällande min kunskap om AI har jag i år tagit en kurs med certifiering i AI applications for Marketing and Finance vid Wharton. Något som har hållit mig sysselsatt på mörka morgnar och helger.  

   

 

På det personliga planet är jag stolt över mig själv att jag byggt upp något med två tomma händer (och en hjärna) som blivit ett företag som bidrar till att kundernas verksamheter når resultat och utvecklas. Att konsulterna kan bygga ett liv på sina villkor och göra det de tycker är roligast. Att hitta nya samarbetsformer och samverkan med andra företag och gemensamt hitta nya vägar fram till att ge värde till kunder i nya typer av konstellationer. Utanför den trögrörliga ”storbyrå” kontexten som enklare möter den utvecklingstakt vi verkar inom. Dessutom med konstellationer av svårslagen kompetens i Sverige. 

 

 

  

Givetvis är det inte alltid lätt, eller enkelt, speciellt inte i Sverige (då jag kan jämföra med England där jag bodde i många år) att driva företag. Det är mycket att lära sig, men även andra utmaningar som jag mött på vägen, som jag tagit mig igenom. Det ger en känsla av att vara kapabel som är svårslagen. Den personliga utvecklingstakten går oerhört snabbt som företagare. Det är intensivt både kunskapsmässigt men också som person, det är utvecklande och jag lär mig massor, varje dag. Som en erkänt intensiv och nyfiken person, så älskar jag det 😉

 

  

Det som gett mig kraft i utmanande stunder är de fantastiska människor jag har runtomkring mig. Inte bara kunder, samarbetspartners och frilansare/konsulter. Jag har ett stort nätverk av branschkollegor, vänner som också är inom branschen, gamla och nya människor som jag lärt känna längst med vägen som jag kan gå till för råd.  Men inte bara det, som erbjuder, tar sig tid för en kaffe och berättar om deras resa och erfarenheter. Det är en skatt jag är så oerhört tacksam för. 🙏

 

  

Avslutningsvis så ser jag fram emot 2024. Jag har idéer och planer, både vad gäller att öka värdet till Nimble & cos kunder men också inför att få visa mer av det arbete som pågår bakom kulisserna hos Nimble & co, med målet att ge mer av det företaget står för. 

 

 

Watch this space friend! 🥳Foto av  Sincerely Media